Cunoscutul om de afaceri Irinel Columbeanu nu a avut succes in afaceri tocmai in judetul Gorj cu care avea cele mai multe legaturi, tatal sau fiind originar din localitatea Capreni. Pe ct de mult si-a dorit sa reuseasca, pe att esecul a fost mai rasunator, peste 200 de oameni ramnnd fara locuri de munca.
Deschisa in urma cu peste trei ani, fabrica de materiale de constructii de la Târgu Carbunesti, bazata pe un material etichetat drept revolutionar “Columbeanitul”, s-a dorit a fi inima unui mic centru de afaceri care sa revitalizeze economia saraca a orasului. Socoteala din târg nu s-a potrivit insa cu cea de acasa si ceea ce se intrevedea inca de la inceput in cifrele de afaceri de ordinul miliardelor de lei vechi s-a adeverit. Esecul nu a mai putut fi evitat, iar fabrica Materia Construct Columbeanu a fost nevoita sa isi inchida portile si in lipsa unui management performant, realizat cu directori selectati dintre intreprinzatorii locali sau chiar din rândul functionarilor din administratia publica locala.


Columbeanitul nu a fost omologat

Potrivit lui Ion Fugaru, viceprimarul orasului Târgu Carbunesti, care a purtat o discutie cu Irinel Columbeanu, inchiderea fabricii a fost cauzata de managementul defectuos, dar si de factori de ordin tehnic: „Managementul defectuos a fost motivul principal pentru care s-a inchis fabrica. Au fost doi manageri, dar rezultatele nu au fost cele asteptate. Produsul «Columbeanit» nu a fost omologat. Mergea bine fabrica la inceput. Oamenii erau multumiti si primeau salarii bune. Inchiderea fabricii reprezinta un lucru negativ pentru economia orasului. Irinel Columbeanu mi-a spus ca a trecut printr-o experienta cenusie si ca avea intentia sa se retraga. Am avut discutii cu dumnealui si am incercat sa-l conving sa continue investitiile“, a declarat viceprimarul din Carbunesti. Când a pus piatra de temelie a fabricii de materiale de constructii din Târgu Carbunesti, omul de afaceri Irinel Columbeanu anunta o investitie de 8 milioane de euro, cu posibilitatea ca aceasta sa atinga cifra de 30 de milioane de euro in urmatorii ani. In interviurile date presei locale, Columbeanu vorbea despre materialul sau, “Columbeanitul”, ca despre un produs infailibil, ce va revolutiona piata materialelor de constructii si despre varianta de a recicla, in materiale de constructii, cenusa produsa de complexurile energetice de la Rovinari si Turceni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.