Sinodul Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului a decis, in sedinta de joi, sa inceapa demersurile pe langa Sfantul Sinod pentru a alinia salariile preotilor la cele ale profesorilor din invatamantul preuniversitar.
"Pentru o rezolvare a problemei salarizarii clerului, Sinodul mitropolitan va propune Sfantului Sinod sa se continue demersurile pentru ca incadrarea salariala a preotilor sa fie asimilata cu cea a profesorilor din invatamantul preuniversitar", se arata intr-un comunicat de presa al Mitropoliei.

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, preotul Bogdan Ivanov, a explicat pentru NewsIn ca Legea 142/1999 stabileste ca statul aduce o contributie la salariile preotilor, iar o decizie a Sfantului Sinodului din 2002 prevede ca preotii vor fi salarizati la fel ca profesorii din invatamantul preuniversitar.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.