Un master plan eficient si realist ar putea rezolva problemele infrastructurii autohtone si ar putea avea ca efect construirea a 300 de kilometri efectivi de autostrada anual, in Romania, sustin participantii la dezbaterea cu tema Infrastructura, din cadrul proiectului Guvernul Privat.
"Solutia ideala pentru reabilitarea infrastructurii romanesti ar fi elaborarea unui masterplan corect realizat, care sa identifice problemele reale existente la momentul actual. Acest masterplan trebuie sa identifice si sursele potentiale de finantare si trebuie revizuit din sapte in sapte ani. Daca vom realiza acest lucru, Romania ar putea ajunge la 300 kilometri de constructie efectiva (de autostrada - n. red.) pe an", au fost concluziile dezbaterii organizate vineri de ziarul Business Standard.

Potrivit participantilor, costurile unui astfel de masterplan s-ar ridica la circa 16 miliarde euro, bani ce nu pot fi asigurati in intregime de la bugetul de stat, in urmatorii sase ani. De aceea, una din sursele principale de finantare o reprezinta fondurile europene, dar si adoptarea unor masuri particulare precum majorarea accizelor fara a influenta pretul benzinei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.