Automobilele Dacia, marca low-cost a grupului Renault, au urcat pentru prima data pe locul al treilea in clasamentul celor mai fiabile masini in randul automobilistilor francezi, potrivit anchetei anuale a publicatiei UFC-Que Choisir, publicata in editia de ianuarie, potrivit AFP.

Pe primele doua locuri se plaseaza in continuare doua marci japoneze din cadrul grupului Toyota: Daihatsu, cu un indice de fiabilitate de 96,02%, si Lexus, cu 94,13%. Dacia se plaseaza pe pozitia urmatoare, cu un scor de 92,61%, informeaza NewsIn.

Modelul break Dacia Logan MCV, cu cinci sau sapte locuri, este cel mai popular al constructorului auto roman in Franta si se situeaza pe locul al doilea in clasamentul automobilelor familiale, dupa Honda Accord. [The Independent: Dacia Logan MCV, in topul celor mai bune masini spatioase de pe piata]

In plus, Dacia se plaseaza pe locul intai in clasamentul masinilor ce necesita cele mai mici costuri de intretinere. Astfel, cheltuielile anuale pentru intretinere si reparatii sunt estimate la 130 euro in cazul automobilelor Dacia, comparativ cu 229 euro in cazul Mazda si 230 euro pentru Ford, potrivit anchetei UFC-Que Choisir.

Afla care au fost cele mai importante momente Dacia din 2009 - Anul 2009 pentru Dacia in 60 de secunde, descopera primul SUV Dacia - OFICIAL: Dacia Duster, primul SUV Dacia, in versiune de serie!, si vezi cum s-au distrat baietii de la Top Gear cu un Sandero - [VIDEO] Cum s-au distrat baietii de la Top Gear in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.