Pentru ca tot este sezonul decapotabilelor, Sotto prezinta cele mai accesibile astfel de modele disponibile in Romania.

Decapotabilele sunt ceva special. Sunt masinile care iti ofera o senzatie cu totul aparte cand conduci, senzatie poate putin ciudata la inceput, dar care in marea majoritate a cazurilor creeaza dependenta.

E adevarat, sunt mai scumpe, sunt mai putin practice, sunt mai greu de intretinut, dar aceste aspecte sunt neutralizate de senzatiile pe care le ai cand mergi fara plafon deasupra capului. In ultimul timp insa, o mare parte din dezavantajele mentionate au fost partial sau total inlaturate de noi concepte si solutii tehnice. De departe cea mai evidenta schimbare o constituie aparitia plafonului rigid retractabil. Solutie tehnica complexa, care se vede in pretul de achizitie, dar care iti permite sa ai un coupe veritabil si un cabrio la fel de veritabil, in acelasi timp.

  • Locul 5 - Peugeot 207 CC

E cea mai scumpa dintre masinile alese pentru acest top, dar pe de alta parte este si cea mai puternica. Modelul anterior - 206 CC - a inaugurat era moderna a hard top-urilor retractabile. 207 CC costa, in versiune de baza, 18.698 euro cu TVA inclus si ofera pentru acesti bani echipamentele standard de confort: geamuri si oglinzi electrice, aer conditionat, ABS, Radio CD, airbag-uri frontale si laterale etc. Acest pret este pentru versiunea Belle Epoque, echipata cu un propulsor de 1,6 litri si 120 CP, care asigura o acceleratie 0-100 km/h in 9,6 secunde si o viteza maxima de 200 km/h. Consumul mediu al acestui motor este de 6,5 l/100 km.

  • Locul 4 - Mitsubishi Colt CZC

Micul Colt CZC mizeaza in primul rand pe stil si propune o forma apreciata in special de sexul frumos. Plafonul retractabil se pliaza/depliaza in doar 22 de secunde, iar spatiul interior este suficient pentru doar 2 persoane. Masina costa, in versiune de baza, 18.553 euro cu TVA inclus si la nivel de echipamente de confort si siguranta gasim cam aceleasi dotari ca si la Peugeot 207 CC. Motorul lui Colt CZC, pentru acest pret, este unul de 1,5 litri, care dezvolta 109 CP, suficient pentru ca masina sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 10,5 secunde si pentru a atinge o viteza maxima de 183 km/h. Consumul mediu este de 6,6 l/100 km.

Click aici pentru a afla care sunt ocupantele primelor 3 pozitii in top.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.