Motorola isi aduce un nou CEO pentru a rivaliza cu iPhone Dupa ce a devenit publica numirea lui Sanjay Jha (foto) in functia de director executiv pentru divizia de telefoane mobile, alaturi de Greg Brown, actiunile Motorola au crescut pentru prima data in ultimii patru ani. Sub conducerea lui Jha, compania Qualcomm a devenit liderul mondial in productia de chip-uri pentru telefoanele mobile.

In continuare, Brown va ocupa functia de CEO al departamentului pentru dispozitive de banda larga, care produce STB (set-top box) si echipamente pentru retele wireless. Brown a anuntat recent o restructurare a diviziilor companiei, care va avea loc pana in trimestrul al treilea din 2009.

Analistii au laudat aceasta miscare spunand ca “era nevoie de cineva cu un profil inalt si cu talent ingineresc si cu siguranta Jha se potriveste perfect”.

Prima dispozitie data de Jha a fost dezvoltarea unui telefon care sa concureze cu cel de la Apple, iPhone. Motorola a avut succes si cu Razr, care s-a vandut in mai mult de 110 milioane de unitati dar nu a fost in masura sa pastreze aceasta tendinta si a pierdut clineti in favoarea Apple, Nokia si Samsung.

“In termenii actualelor produse ce lovesc piata, impactul pe care Jha il va avea asupra companiei va fi resimtit abia in 2010. Cel mai mare impact al sau va fi generat de talentul ingineresc care se va face simtit, in timp, in cadrul companiei”, a declarat Tavis McCourt, analist al companiei Morgan Keegan & Co.