Firmele straine sunt dispuse sa plateasca cu 2.400 euro un inginer roman "Inginerii romani sunt foarte apreciati in Europa. Se cauta, in special, persoane cu studii superioare pentru a lucra in cadrul firmelor specializate in protectia mediului. La mare cautare sunt si inginerii chimisti, inginerii specalizati in procesul de epurare a apei, inginerii constructori si cei specializati in instalatii.

Salariile oferite acestora de firmele din Olanda, Norvegia si Franta sunt cuprinse intre 2.400 si 3.000 de euro", a precizat presedintele ACORD, potrivit NewsIn.

Muncitorii romani, necalificati, sunt si ei la mare cautare in tari precum Cipru, Franta si Italia. Acestora li se ofera lunar cel putin 900 de euro la cere se adauga cazarea, masa si asigurarea medicala.

Potrivit firmelor de recrutare, se cauta indeosebi menajere, constructori, ambalatori, vanzatori de inghetata, animatori in hoteluri pentru copiii lasati de parinti in zone special amenajate, vanzatori de baloane si lucratori in gradinile zoologice.

Roxana Prodan a explicat ca pentru cameristele care lucreaza in hoteluri, precum si pentru ajutorii de bucatar si muncitorii necalificati din constructii nu este obligatorie cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala.