Bursa de la Bucuresti a primit ieri o noua lovitura. Pentru a doua sedinta consecutiv, piata romaneasca de capital a fost zguduita de ample corectii ale cotatiilor.

Astfel, capitalizarea bursiera s-a diminuat, in doua zile, cu peste doua miliarde euro, iar investitorii si-au vazut banii pe Apa Sambetei.

Pierderile au amplificat scaderile inregistrate de la inceputul anului, prabusind principalii indici cu 40-50%. Vestea proasta este ca, din cauza lichiditatii reduse a pietei, strainii vor reveni mai tarziu la Bucuresti si probabil vor prefera piete mai lichide si stabile din Europa Centrala si de Est.

Astfel, revenirea pe crestere este proiectata de analisti intr-un viitor incert.

De la inceputul anului, actiunile societatilor de investitii financiare au pierdut, in medie, 53,41%, iar indicele compozit - 39,4%

Vestile nefavorabile de pe pietele externe si retragerile investitorilor de calibru de la BVB au pus presiune si asupra micilor investitori, prinsi in vartejul scaderilor.

Bursa de la Bucuresti a primit, ieri, o noua lovitura. Pentru a doua sedinta consecutiv, piata romaneasca de capital a fost zguduita de ample corectii ale cotatiilor. In numai doua zile, actiunile celor mai lichide zece companii, dar si cele ale societatilor de investitii financiare (SIF) s-au ieftinit, in medie, cu 9%, iar indicele compozit a fost marcat de o corectie de 8%. Capitalizarea bursiera s-a diminuat cu peste doua miliarde de euro.

Actiunile bancilor europene au continuat sa scada, ieri, si au ajuns la minimul ultimilor cinci ani. La Bucuresti, titlurile Bancii Transilvania (TLV) s-au depreciat, ieri, cu 5,88% fata de sedinta anterioara, si au „acumulat" o pierdere de 13,51% in doar doua sesiuni consecutive, pana la pretul de 0,2880 lei/actiune. In acelasi interval, actiunile BRD s-au ieftinit cu 7,5%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.