Cererile insumate ale producatorilor si importatorilor care au dorit sa se inscrie in Programul de innoire a parcului auto au depasit 50.000 de masini, in timp ce bugetul alocat pentru acest an nu ajunge decat pentru 15.000 de autoturisme. Conform directorului AFM, Mihai Toti, numarul masinilor solicitate a fost de 50.505, iar alocarea cotelor s-a facut dupa un coeficient rezultat din numarul masinilor solicitate, raportat la suma disponibila. Dupa o prima impartire, prin care Daciei ii reveneau putin peste 4.100 de masini, a urmat o a doua, deoarece in urma negocierilor dintre furnizori au mai aparut schimbari.

"Dupa distribuirea initiala, cand am incheiat contractele unii furnizori au revenit asupra cifrei solicitate, si au mai ramas masini care s-au redistribuit. Toata lumea a acceptat noile cote", ne-a declarat directorul AFM. Dl. Toti este de parere ca programul a demarat foarte bine si in unele localitati deja cotele s-au epuizat. In ceea ce priveste faptul ca unii dealeri nu accepta masini de la mostenitori, directorul AFM considera ca solicitantii trebuie primiti, conform legii, daca este facuta succesiunea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.