Daca anul trecut companiile plateau in jur de 15 euro pentru un anunt, valabil 30 de zile, postat pe un site de recrutare, in 2008 tarifele s-au dublat

Pe fondul unei crize acute a fortei de munca, companiile romanesti se lupta cu diferite probleme atunci cand vine vorba despre gasirea de noi angajati. Poate ca singurele firme care pot profita de acesta situatie sunt cele care au ca domeniu principal de activitate recrutarea.

Calin Fusu proprietarul grupului de site-uri Neogen, grup din care face parte si BesJobs.ro este de parere ca o crestere a tarifelor site-urilor de recrutare este naturala.

„In conditiile cresterii economice din ultimul an, dar si a dezvoltarii domeniilor si a functiilor ce se nasc intr-o companie, o crestere a preturilor prestate de catre recrutori este normala." Daca in 2007 companiile plateau catre BestJobs.ro un pret de 15 - 17 euro pentru un anunt standard, pe o perioada de 30 de zile, anul acesta tariful a crescut pana la 29 de euro.

Recrutorii se aliniaza preturilor de afara
Un alt site de recrutare foarte utilizat atat de companii, cat si de cei aflati in cautarea unui loc de munca este ejobs.ro. Si managerii acestui portal au luat decizia de a majora tarifele pentru publicarea unui anunt. Acestea s-au dublat fata de anul trecut, pretul pentru o postare fiind acum de 49 de euro.

Tariful poate atinge suma de 200 de euro in cazul in care compania - client doreste vizibilitate maxima, pe prima pagina si o actualizare saptamanala.

Una dintre motivatiile cresterilor de tarife este aceea a nevoii de aliniere a preturilor conform celor din statele europene.

„In Marea Britanie, un anunt de angajare pe unul din cele mai importante site-uri de recrutare costa in jur de 200 - 250 de lire sterline, in timp ce in Franta tariful poate ajunge pana la 300 de euro, pentru un serviciu standard", a explicat Calin Fusu, managerul grupului Neogen.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.