Cele zece hoteluri sunt in statiunile Mamaia, Costinesti, Neptun, Jupiter si Saturn.

"In varf de sezon, un sejur printr-o agentie de turism costa 446 de euro de persoana pentru sapte nopti, all inclusive, patru stele, la Nisipurile de Aur (Bulgaria) si numai 423 de euro la un cunoscut hotel din Mamaia, cu aceleasi standarde si servicii (patru stele, all inclusive)”, se mai arata in comunicatul de presa.

Asociatia Litoral si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism estimeaza, in acest sezon estival, o crestere totala de 20 % fata de anul trecut a numarului turisti. Varful de sezon va fi cuprins de perioada 20 iulie - 20 august, insa se estimeaza ca si luna septembrie si inceputul lunii octombrie vor fi multi turisti pe litoral, datorita preturilor scazute din aceasta perioada.

Pe primul loc in vanzari se afla statiunea Mamaia, cu un grad de ocupare aproape de 100 %, dar se inregistreaza cresteri importante ale gradului de ocupare si pentru statiunile din sudul litoralului - Saturn, Eforie Nord, Neptun, Jupiter, Costinesti, Venus, Olimp, Cap Aurora, Mangalia si Eforie Sud.