Business 7 Iulie 2008 05:43
Daca la nivelul dobanzii valorile sunt apropiate, in ceea ce priveste comisioanele, institutiile de credit din Romania au politici diferite

Un sfert din dobanda si restul din comisioane. Cam asa este construita diferenta de rata dintre ofertele bancilor in ceea ce priveste creditele de nevoi personale. Chiar mai mult, in unele situatii, desi dobanda este mai avantajoasa, creditul este mai scump. Vina apartine comisioanelor.

Intr-un exemplu, totul se traduce in felul urmator: BCR are o dobanda de 12,4%, iar UniCredit Tiriac de 12,95%, insa rata lunara la UniCredit este semnificativ mai mica decat la BCR. Altfel spus, pentru un credit de 7.000 de euro contractat pe o perioada de cinci ani, la UniCredit platim cu 1.200 de euro mai putin per total sau cu 21 de euro mai putin in fiecare luna, potrivit unui calcul realizat de portalul financiar www.finzoom.ro.

Iar acest lucru se intampla pentru ca UniCredit aplica un singur comision de acordare de 3% in timp ce BCR are o suita de alte comisioane (de analiza dosar, de acordare, de administrare lunara si de risc lunar).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.