De la 1 iulie incep sa se restituie diferentele de bani intre actuala si noua taxa auto, pe baza chitantelor care atesta efectuarea platii, arata Normele de aplicare a ordonantei privind noua taxa auto.

Restituirea banilor se face atunci cand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule platita in perioada 1 ianuarie 2007 - 30 iunie 2008 este mai mare decat taxa pe poluare rezultata din aplicarea prevederilor de dupa 1 iulie. Diferenta se va calcula in lei la cursul de schimb aplicabil la momentul inmatricularii autovehiculului in Romania.

Pentru restituirea sumelor, cei care au platit taxa auto in perioada 1 ianuarie 2007 - 30 iunie 2008 trebuie sa depuna mai intai o cerere la administratia fiscala de care apartin.

La cererea de restituire se anexeaza, in original sau in copie, documentul doveditor al platii taxei auto.

Respectiv chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont, dupa caz, care sa ateste efectuarea platii acesteia. De asemenea, trebuie anexate o copie a cartii de identitate a vehiculului si una a certificatului de inmatriculare. La ghiseul administratiei fiscale vor trebui aduse insa si originalele, pentru verificare.