Adevaratul motiv pentru care cea mai mare companie aeriana low-cost Ryanair nu mai vrea sa opereze pe aeroportul din Arad este acela ca a cerut peste 150.000 de euro ca sa mentina cursa spre Milano

De altfel, Ryanair nu a reusit sa opereze nici un zbor de pe aeroporturile din Capitala din acelasi motiv. Mai precis, irlandezii au cerut sute de milioane de euro, in baza unor contracte de publicitate, pentru a zbura de pe Baneasa, insa au fost refuzati, ne-au declarat surse din aviatie.

Compania aeriana low-cost Ryanair, liderul european in domeniu, a cerut sute de milioane de euro pe contracte de publicitate pentru a ne face “onoarea” sa zboare pe aeroportul Baneasa. “De trei ani tot incearca compania Ryanair sa opereze de pe Baneasa. In momentul in care am inceput sa negociem orarul, cursele si taxele de aeroport, reprezentantii Ryanair ne-au spus ca noi trebuie sa ii platim pe ei daca vrem sa zboare de pe Baneasa. Oficialii companiei au spus ca, daca vom incheia un contract de publicitate, vor creste traficul”, ne-au explicat sursele citate.

Au cerut 150.000 euro ca sa mentina ruta Arad-Bergamo
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arad, Iosif Matula, a confirmat ca Ryanair a cerut 150.000 de euro pentru a mentine cursa Arad-Bergamo (Milano), în baza unui contract de publicitate. “În urma cu o luna, Ryanair a pus aceasta conditie, de a opera în continuare de la Arad, daca se va încheia un contract publicitar. Suma de 150.000 de euro ar fi fost platita pentru ca ei sa ne faca noua publicitate pe site-ul lor si în unele materiale promotionale cu scop turistic. Nu am fi acceptat niciodata sa platim noi compania sa ramâna la Arad. O astfel de clauza preferentiala ar fi un precedent periculos. Ei ar fi vrut, probabil, sa opereze gratuit la Arad”, a precizat Iosif Matula, citat de Mediafax. Compania Ryanair a anuntat ca va anula, din data de 31 iulie, toate cursele pe ruta Arad-Bergamo, de pe aeroportul din Arad, în lipsa unui acord cu autoritatile din Arad, proprietarul aeroportului, despre care compania irlandeza sustine ca nu si-a respectat obligatiile asumate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.