Business 5 Iunie 2008 02:02
Dintre toate tipurile de credite acordate populatiei, cererea pentru cardurile de credit a cunoscut cea mai importanta crestere in primul trimestru din 2008, arata rezultatele unui sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in randul celor mai mari banci de pe piata autohtona. Imprumuturile contractate pentru finantarea consumului domina imprumuturile acordate populatiei

In primele trei luni, cererea de credite de consum s-a inviorat. Aceasta, dupa ce scazuse in ultimele trei luni din 2007. Valoarea imprumuturilor de consum a crescut in ultimele trei luni din 2007 cu aproape 10%, pana la aproape 60,4 miliarde de lei. Bancherii se asteptau ca si in al doilea trimestru al acestui an cererea de credite de consum sa ramana ridicata.

Ce aduce creditul la purtator
Principalul avantaj este ca posesorul are acces oricand la creditul aprobat. Alte avantaje: perioade de gratie care pot ajunge pana la 60 de zile in cazul sumelor cheltuite la comercianti, bonusuri exprimate in puncte sau reduceri in anumite magazine, restaurante. Aceasta este lista cu principalele beneficii pe care le poate aduce un card de credit standard.

Cardurile de credit sunt emise de banci sau de institutii financiare nebancare, sau de acestea impreuna cu alte organizatii - hipermarketuri, mari lanturi de magazine. Bancile emit si carduri de credit gold, care sunt destinate clientilor cu venituri mari.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.