Credisson International, societate specializata in intermedierea si acordarea de credite de consum, a fost preluata integral de Cetelem, divizie a grupului financiar francez BNP Paribas si lider pe piata creditelor de consum din Europa, valoarea tranzactiei fiind de circa 40 milioane de euro. Operatiunea a fost supusa aprobarii Consiliului Concurentei din Romania.

Credisson are in vedere o colaborare cu Banca Nationala a Romaniei, pentru a avea acces la baza de date a Centralei Riscurilor Bancare (CRB), in vederea gestionarii mai eficiente a riscurilor de credit, a declarat, ieri, directorul general al companiei, Florin Andronescu. "Colaborarea cu BNR se va baza pe un schimb de informatii. Nu avem obligatia de raportare, pentru ca nu suntem supravegheati de BNR, dar intentionam sa furnizam bancii centrale, in scop statistic, informatii cu privire la indatorarea pe piata", a spus Andronescu. El a precizat ca societatea Credisson colaboreaza cu Biroul de Credit inca din toamna anului trecut.

Pe de alta parte, Andronescu a declarat ca firma Credisson si-a dezvoltat propriul sistem de administrare a riscului, dar colaboreaza si cu unii reasiguratori de pe piata autohtona. "Clientii se califica pentru acordarea creditelor pe baza unui anumit tip de scor, care reflecta comportamentul de plata al acestora. Sistemul stabileste o corelatie directa intre istoria de neplata si posibilitatea calificarii pentru noi credite a clientilor", a spus Andronescu. Creata in 2003, compania Credisson activeaza in retelele de distributie a produselor electronice si electrocasnice, IT, mobila, amenajari interioare, printre care se numara si Flanco, companie care sta la baza formarii acestei societati.

Pana la preluare, Credisson International era controlata de fondul de investitii suedez Oresa Ventures si Florin Andronescu, fondator si presedinte al companiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.