Business 27 Mai 2008 04:25
Doar BCR a demarat in luna mai trei campanii promotionale care vizeaza produsele de economisire oferite de institutia de credit.

Anticipata rarire a lichiditatilor pe piata bancara, dar si majorarile consecutive ale dobanzii de politica monetara forteaza bancile sa majoreze randamentele oferite pentru produsele de economisire. Inceputa inca din luna februarie, campania de atragere a economiilor populatiei continua inca in forta fie sub forma unor promotii, fie prin majorarea directa a dobanzilor oferite. BCR a demarat in luna mai trei astfel de promotii.

UniCredit, Libra Bank, Romexterra si Alpha Bank au intrat si ele in joc in luna mai dupa ce cu doar o luna in urma lansasera alte campanii. Dobanzile pentru depozitele la termen se duc spre 11%, in timp ce conturile de economii beneficiaza de randamente fara precedent (pana la 9,5).
Publicitate

Analistii anticipeaza ca majorarile nu se vor opri aici in conditiile in care inflatia nu a atins inca maximul anului.

Cea mai mare banca din Romania a lansat pe piata in luna mai trei campanii promotionale construite in jurul unor produse de economisire. Doua vizeaza persoanele fizice si una intreprinderile mici si mijlocii. Pana la sfarsitul acestei luni, BCR demareaza o campanie de promovare a contului Ideal BCR destinat IMM. Banca ofera dobanzi la depozitele constituite in lei si euro cu pana la 2,5% mai mari decat cele standard.

In perioada 5 mai-31 iulie, banca are si o campanie promotionala de promovare a contului de economii Maxicont impreuna cu Pachetul de produse si servicii atasate contului curent pentru persoane fizice. In cadrul campaniei, BCR ofera o dobanda promotionala de 9% pe an la contul de economii Maxicont constituit in lei, pentru sume de pana la un milion de lei exclusiv. Pentru sume mai mari, dobanda este negociabila.

De asemenea, la contul de economii Maxicont constituit in euro, banca ofera o dobanda de 4% pe an. Prin luarea in calcul a tratamentului fiscal pentru acest produs, dobanda la contul de economii in lei de 9% echivaleaza, la aceasta data, cu o dobanda de 10,75% la un depozit la termen. BCR mai are o campanie legata de Campionatul European de fotbal. Suporter EURO 2008 este un depozit la termen de un an, cu o dobanda fixa de baza de 9,14%/an, pentru toata perioada de existenta, de 12 luni, intre 1.06.2008 si 1.06.2009.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.