Tranzactia prin care Vodafone va prelua MobiFon (operatorul retelei Connex), pentru o suma estimata la 2,5 miliarde de dolari, va tripla valoarea investitiilor britanice in Romania si va plasa Regatul Unit pe unul din primele doua locuri in topul investitorilor straini, a afirmat ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle. Potrivit Mediafax, compania britanica Vodafone a anuntat, recent, ca va cumpara pachetele de actiuni detinute de grupul canadian TIW la operatorul roman MobiFon si la Oskar Mobil din Cehia, pentru un pret total de 3,5 miliarde dolari.

Tranzactia prevede preluarea de catre Vodafone a 79% din capitalul social al MobiFon si a aproape 100% din actiunile Oskar Mobil. Contractul va include si datoriile de circa 950 de milioane de dolari ale celor doua companii est-europene, ceea ce va ridica valoarea tranzactiei la 4,5 miliarde dolari. MobiFon este unul dintre cei doi mari operatori de telefonie mobila din Romania, avand o cota de piata aproape egala cu Orange.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.