Citibank, pe locul opt in topul celor mai profitabile banci Avansul profitului a fost sustinut de cresterea volumului de operatiuni cu clientii si de majorarea veniturilor din tranzactiile de trezorerie.

Veniturile brute s-au marit anul trecut cu 40%, ajungand la 2,038 miliarde lei, in timp ce profitul net din operatiunile financiare a fost de 55 milioane lei, in crestere cu 95% fata de 2006. Veniturile nete din dobanzi si comisioane a crescut anul trecut cu 54% fata de 2006, la 210 milioane lei.

"2007 a fost cel mai bun an din istoria Citibank in Romania. Aceste rezultate financiare reconfirma dezvoltarea constanta a bancii pe piata romaneasca si strategia noastra de a ne concentra in primul rand pe client si nevoile financiare ale acestuia", a declarat Shahmir Khaliq (foto), directorul pentru Romania al Citibank.

"Estimam in continuare un mare potential de crestere atat pe segmentul corporate, cat si pe cel al serviciilor dedicate persoanelor fizice, atat prin dezvoltarea retelei, cat si prin lansarea de noi produse", a adaugat Khaliq.

Activele totale Citibank Romania au ajuns la sfarsitul lui 2007 la 4,145 miliarde lei (1,15 miliarde