Managerii fondurilor de private equity si ai bancilor de investitii trebuie sa gaseasca afaceri de vanzare, iar aceastra industrie exercita o presiune intensa care le-ar indeparta pe femei.

De ce sunt atat de putine femei in peisajul de M&A autohton? Wall-Street a discutat cu trei din cele mai influente doamne din zona fuziunilor si achizitiilor din Romania, nu foarte cunoscute publicului larg.

Emma Popa-Radu (foto), in varsta de 34 de ani, conduce biroul local al fondului american de investitii Advent International, locul 13 in topul celor mai mari fonduri de private equity.

Citeste si:

“Am inceput sa lucrez in private equity dintr-o intamplare. Eram studenta la Relatii Economice Internationale si activam in cadrul unei organizatii studentesti de profil, AIESEC. La una din conferintele organizate de noi a venit fostul Reprezentant Adjunct al BERD in Romania, Mike Hicks, alumni AIESEC, care la terminarea conferintei mi-a propus sa lucrez cu el la divizia de intermediere tranzactii tip private equity pe care tocmai o infiintase”, isi aminteste Emma Popa-Radu.

Jumatate de an mai tarziu i s-a propus sa infiinteze compania de private equity a Creditanstalt in Romania, unde a inceput sa lucreze impreuna cu Advent International (care tocmai incheiase prima investitie in Romania in fabrica de bere Ciuc) pe diverse proiecte internationale.

Un an mai tarziu, in 1998, deschidea impreuna cu Gelu Tudose biroul Advent din Romania, care a investit cu succes in MobiFon/Connex, Euromedia, Terapia, Dufa Deutek, Ceramica Iasi si Labormed.