FMI ar putea desfiinta functia de reprezentant in Romania pentru ca se confrunta cu probleme financiare, urmand sa fie reprezentat la Bucuresti doar printr-un economist sau o echipa de economisti care sa lucreze intr-un spatiu pus la dispozitie de BNR, potrivit unei surse apropiata afacerii

Fondul Monetar International (FMI) vrea sa-si diminueze costurile, iar restructurarea vizeaza nu doar biroul din Romania, ci si alte reprezentante din regiune, a mentionat sursa citata de NewsIn.

Juan Jose Fernandez-Ansola (foto) este reprezentantul regional principal pentru Romania si Bulgaria al FMI.

Biroul din Romania ar putea fi, astfel, inchis, iar institutia ar putea accepta propunerea facuta de Banca Nationala a Romaniei (BNR) ca reprezentantii Fondului sa isi desfasoare activitatea intr-un spatiu pus la dispozitie de banca centrala.

"La Washington se discuta concedierea a 400 de angajati ai FMI, din cauza problemelor financiare pe care le are Fondul. Situatia reprezentantei din Romania este inca in discutie, iar propunerea este de desfiintare a functiei de reprezentant al FMI in Romania", a spus sursa mentionata.

"FMI va ramane reprezentat in Romania printr-un economist, de origine romana sau nu", a adaugat persoana respectiva.

Sursa a precizat, in schimb, ca functia de reprezentant al Romaniei la FMI, ocupata in prezent de fostul ministru al finantelor, Mihai Tanasescu, va fi mentinuta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.