Analistii prevad viitor sumbru pentru sistemele de operare Windows Analistii Michael Silver si Neil MacDonald, ambii de la compania Gartner, au declarat, in cadrul unei conferinte din Las Vegas, ca Microsoft nu a raspuns nevoilor pietei, sistemul fiind impovarat in ultimele doua decenii de coduri si de decizii. Mai mult, Microsoft are de infruntat o competitie serioasa pe mai multe fronturi, astfel ca Windows ar putea deveni un produs mort daca cei din Redmont nu vor lua masuri.

“Pentru Microsoft si pentru clientii lor, situatia este subreda”, sunt de parere cei doi care au tinut o prezentare cu titlul “Windows se prabuseste: Cum se va imbunatati ceea ce va urma”.

Analistii spun ca timpul dintre lansarea a doua sisteme de operare marca Microsoft este prea mare, avand in vedere inovatiile pe care specialistii le-au adus fiecarei editii a sistemului. Cei doi au amintit, de asemenea, ca intre sistemele de operare lansate de companie au existat unele incompatibilitati.

Aceste probleme au insemnat pentru companie lansari la intervale impredictibile, costuri de management ridicate, sisteme de operare Windows care nu pot lucra cu anumite aplicatii si o valoare limitata, sunt de parere cei doi.