Bugetarii vor beneficia în continuare de tichete cadou din fonduri de la bugetul de stat sau cele locale. Autoritățile și-au schimbat poziția față de săptămîna trecută, cînd interziseseră tichetele din motive de austeritate bugetară.

O săptămînă i-a luat Guvernului să revină asupra deciziei de a suspenda tichetele cadou. Acestea vor fi acordate în continuare din fonduri de la bugetul de stat sau cele locale, în limita sumelor disponibile, dar nu din bani colectați din impozitul pe venit, potrivit lui Varujan Vosganian, Ministrul Economiei și Finanțelor. “Tichetele cadou se pot acorda în limita sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau din veniturile proprii disponibile ale autorităților publice locale, în afară de cotele prevăzute din impozitul pe venit, care vin tot de la bugetul de stat”, a declarat Vosganian într-o conferință de presă la Craiova.

Poziția autorităților s-a schimbat cu 180 de grade față de săptămîna trecută, cînd măsura interzicerii a fost promovată. Guvernul oprise instituțiile publice să mai acorde tichete cadou, un bonus pe care salariații îl primeau, de regulă de Paști sau Crăciun, Ziua Copilului, aniversări și onomastici.