Bugetarii vor beneficia în continuare de tichete cadou din fonduri de la bugetul de stat sau cele locale. Autoritile i-au schimbat poziia fa de sptmîna trecut, cînd interziseser tichetele din motive de austeritate bugetar.

O sptmîn i-a luat Guvernului s revin asupra deciziei de a suspenda tichetele cadou. Acestea vor fi acordate în continuare din fonduri de la bugetul de stat sau cele locale, în limita sumelor disponibile, dar nu din bani colectai din impozitul pe venit, potrivit lui Varujan Vosganian, Ministrul Economiei i Finanelor. “Tichetele cadou se pot acorda în limita sumelor prevzute cu aceast destinaie în bugetul de stat sau din veniturile proprii disponibile ale autoritilor publice locale, în afar de cotele prevzute din impozitul pe venit, care vin tot de la bugetul de stat”, a declarat Vosganian într-o conferin de pres la Craiova.

Poziia autoritilor s-a schimbat cu 180 de grade fa de sptmîna trecut, cînd msura interzicerii a fost promovat. Guvernul oprise instituiile publice s mai acorde tichete cadou, un bonus pe care salariaii îl primeau, de regul de Pati sau Crciun, Ziua Copilului, aniversri i onomastici.