De la sfarsitul anului 2001 si pana in 2004, Casa Noastra, un business 100% romanesc construit de Stefan Cherciu si Cosmin Ionescu in urma cu 13 ani, a activat ca reprezentant al productiei de termopan PVC pe zona Dolj, dupa care a inceput propria productie de ferestre si usi din termopan PVC, cu o fabrica situata la Pielesti, la 5 km de orasul Craiova.

“Caracteristica primara a pietei termopanului din Romania este ca se afla abia la inceput de drum, sunt foarte multi jucatori de dimensiune mica si medie, cu o prezenta locala, maxim regionala. Trebuie facuta o distinctie intre furnizorii de materii prime pentru aceasta industrie si producatorii de ferestre si usi, deoarece la nivelul consumatorului se face confuzie”, a declarat, pentru Wall-Street, vicepresedintele Casa Noastra, Cosmin Ionescu (foto).

Piata de termopane apartine in prezent producatorilor de profil PVC Gealan si Rehau, care insa “reprezinta doar o parte din componenta pietei. Avand cifre de afaceri mai mici (n.r- restul jucatorilor locali), bugetul de promovare este redus si atunci singurii care isi fac reclama pe piata sunt producatorii mari de profile”, spune Ionescu.

O alta privire asupra pietei de termopane dezvaluie o piata mai vasta, in care PVC-ul ocupa locul central. Astfel, piata materialelor termoizolante include ferestrele si usile din PVC, aluminiu sau lemn multistratificat. Datorita fragmentarii accentuate, si studiile sunt dificil de realizat, apreciaza vicepresedintele Casa Noastra.