In urma cu mai bine de trei ani, francezii de la Groupama mandatau banca de investitii Raiffeisen Investment pentru a gasi o cale de intrare pe piata romaneasca de asigurari, prin preluarea unei companii de top. Bugetul total de investitii alocat de grupul francez: 500 milioane de euro.

Dupa esecul preluarii Asirom, cei de la Groupama mai aveau trei posibilitati concrete de penetrare a pietei de asigurari: prin preluarea BT Asigurari, a BCR Asigurari sau a Asiban. In ultimii doi ani, Groupama a evaluat diverse oportunitati, in cele din urma ajungand sa cumpere, in octombrie anul trecut, compania BT Asigurari pentru 100 milioane de euro.

Imediat dupa preluarea BT Asigurari, Jean-Francois Lemoux, international general manager Groupama, declara, pentru Wall-Street, ca intentioneaza sa o propulseze in urmatorii trei-cinci ani in primele cinci companii de pe piata romaneasca de profil.

Francezul Lemoux (foto), in varsta de 59 de ani si cu o experienta de 36 de ani in asigurari, nu a precizat insa daca obiectivul va fi atins prin dezvoltare organica sau prin intermediul unei alte tranzactii. “Am incercat sa cumparam si alte companii, dar fie concurenta a fost foarte mare ca in cazul Asirom, fie firmele vizate erau deja sub controlul unor mari grupuri internationale”, a adaugat oficialul.

Dupa patru luni de negocieri cu BT Asigurari, Jean-Francois Lemoux nu avea in minte doar strategia de dezvoltare a companiei preluate, ci si un nume, care, cateva luni mai tarziu, adica zilele acestea, sa tina prima pagina a celor mai importante de publicatii de business: Asiban.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.