Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, considera ca fondurile obtinute de catre societatea Electrica din privatizarea filialelor sale ar trebui utilizate pentru proiecte interne de investitii. Unul dintre proiecte il reprezinta constructia Unitatii 3 de la Centrala Nucleara de la Cernavoada. Seres a spus ca negocierile cu investitorii selectati au dus la o clarificare a participarii fiecaruia si a modului in care vor fi realizate contributiile acestora la proiect (n. red. - echipamente sau bani).

Ministrul a mai spus ca s-a obtinut si o propunere de memorandum, ceea ce inseamna ca in perioada urmatoare ar putea fi "structurata" compania care va realiza Unitatea 3. Lucrarile sunt programate sa inceapa in 2006, urmand sa fie finalizate in 2012, fondurile necesare fiind de peste 700 milioane de euro. In ceea ce priveste finalizarea contractului de privatizare a primelor filialele Electrica cu societatea italiana Enel, oficialul MEC a precizat ca, in data de 19 aprilie, s-ar putea semna documentele de prefinalizare a tranzactiei.

Referitor la prelungirea termenului de finalizare a tranzactiei, ministrul a spus ca au fost asteptate avize de concurenta din partea Uniunii Europene, precum si aprobarea de catre Ministerul Finantelor Publice a garantiilor de risc acordate de Banca Mondiala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.