Profitul de anul trecut realizat de primele doua institutii de credit din sistem, respectiv BCR si BRD, este cu 135 milioane mai mare decat profitul inregistrat de bancile care ocupa pozitiile 3-10 (414, 8 mil euro), in topul celor mai mari jucatori din bankingul local. Wall-Street va prezinta astazi cele mai grase profituri din Top 10 - Cele mai mari banci din Romania in functie de active.

BCR si BRD - Groupe Societe Generale raman liderii sistemului bancar romanesc in functie de profiturile nete pe care le-au inregistrat anul trecut.

Profitul net al Bancii Comerciale Romane (BCR), calculat conform IFRS, a crescut anul trecut cu 22,3% la 924,8 milioane lei (276,5 milioane euro), fiind apropiat de profit net consolidat afisat de BRD, care insa a fost calculat dupa standardele romanesti de contabilitate.

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca dupa active si retea de pe piata romaneasca, a raportat pentru anul trecut un profit net consolidat de 932 milioane lei (279 milioane euro), mai mare cu 36% fata de 2006, si un profit net de 917 milioane lei (274,8 milioane euro), in crestere cu 40% fata de anul anterior, in standarde romanesti de contabilitate (RAS).

Valoarea activelor totale ale BCR a ajuns la 63,36 miliarde lei (17,56 miliarde euro).

BCR a inregistrat, anul trecut, un profit operational de 1,14 miliarde lei, in crestere cu 16,2% fata de 2006, pe fondul avansului cu 21,3% al veniturilor operationale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.