Romania poate construi o linie de cale ferata de mare viteza in 15-20 de ani, si nu in sapte ani, asa cum a afirmat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, potrivit reprezentantilor Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF).
“Linia de mare viteza din Romania ar putea fi finalizata in 15-20 de ani, deoarece un astfel de proiect necesita o perioada lunga de identificare a parametrilor, cum ar fi punctele pe care ar trebui sa le uneasca si modul de recuperare al investitiilor”, a declarat Stefan Roseanu, secretarul general al AIF, dupa o reuniune a asociatiei avand ca tema construirea liniilor de mare viteza in Romania. El a precizat ca identificarea si atragarea finantarii, obtinuta din imprumuturi bancare, fonduri europene sau prin parteneriat public-privat, poate dura pana la 5 ani, la care se adauga inca 4-5 ani pentru derularea lucrarilor de constructie. Stefan Roseanu a mai declarat ca la congresul Uniunii Internationale a Cailor Ferate, din care face parte si CFR, Romania nu a prezentat nici un proiect de linie de mare viteza. “La congres, unde au fost prezentate toate proiectele de profil din lume pana in anul 2025, Romania nu figureaza cu nici un kilometru, deoarece nu a transmis nici un proiect”, a mai spus Roseanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.