Compania amerina Delphi a confirmat intentia de a deshide un centru de productie la Iasi, care va crea circa 1.000 de noi locuri de munca, in urma unei investitii de 100 de milioane de euro. Anuntul a fost facut de Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi.
Delphi, fosta divizie a constructorului auto General Motors, va produce la noua fabrica din Iasi componente din sistemele de injectie pentru motoarele diesel. “Fabrica din Iasi va produce componente cu sisteme de injectie pentru motoare diesel, in special pompe si injectoare pentru sistemele de injectie, si va deservi comenzile in crestere a clientilor din intreaga lume", se arata in comunicatul Delphi.

Amerinii mai au doua fabrici de echipamente diesel in Romania, la Ineu si la Sinnicolau Mare, cu o forta de munca de 9.000 de angajati. Nichita a mai declarat ca Delphi ar avea in vedere mutarea centrelor de productie din Spania la noi in tara. Romania a devenit in ultimii ani una dintre cele mai importante tinte pentru deschiderea de noi fabrici auto.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.