"In legatura cu ceea ce a afirmat Theodor Stolojan, nu exista niciun fir de liberalism in partid (facand referire la Partidul Democrat-Liberal - n.r.) si doar in numele sau. Nici colegii mei, nici eu nu ne-am regasit niciodata locul acolo. Dupa parerea mea, in partid nu exista preocupare pentru doctrina sau ideologii, ci doar pentru intocmirea listelor si pentru a-i face pe plac sefului", a declarat Buzatu.

Deputatul a mai spus ca liberalismul afisat de Theodor Stolojan este doar "un cantec de sirena": "Liberalismul afisat de domnul Stolojan este, de fapt, aservit PD-ului. Nu este decat un cantec de sirena. In momentul in care s-a propus fuziunea ne-am dat seama ca Stolojan n-are nicio treaba cu liberalismul", a adaugat Buzatu.

Deputatul este de parere ca PLD se putea dezvolta si singur si ca incepuse sa o faca foarte bine. "Existenta mea in PD-L nu este de lunga durata. Chiar spre zero. Atunci am crezut niste promisiuni care mi s-au facut si anume ca va fi liberalism", a precizat Horatiu Buzatu.

Acesta a mai spus ca, daca o mare parte a membrilor PLD ar fi vrut, pur si simplu, sa treaca la PD, ar fi fost mult mai dificil. "Asa ca s-a ajuns la o coafare. Nu stiu cine a fost frizerul sau coafeza, dar PLD a iesit cam ciufulit", a precizat fostul lider al PLD Dolj.