Linia de metrou Bucuresti-Otopeni va avea o lungime de 19 kilometri, din care 12 kilometri vor fi pe actualul traseu, iar restul pe o linie de cale ferata noua.
Valoarea estimata a proiectului este de 243,95 milioane de euro, a declarat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, citat de Mediafax. „În maximum o luna, studiul de fezabilitate va fi pregatit pentru ca Guvernul sa aprobe indicatorii tehnico-economici ai liniei de metrou Bucuresti-Otopeni“, a spus Orban, în cadrul unui seminar pe tema infrastructurii de transport. El a adaugat ca în cadrul studiului de fezabilitate initiat de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA s-a avizat varianta de traseu, fara a preciza care este aceasta. Potrivit ministrului de resort, aceasta investitie va fi realizata în doi ani si jumatate dupa semnarea contractului. Pe traseul noii linii va exista un tunel care va avea lungimea de un kilometru.
Orban a mai anuntat ca la începutul lunii aprilie va avea loc licitatia pentru alegerea consultantului în vederea reabilitarii inelului feroviar al Capitalei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.