Bursa de Valori Bucuresti ar putea fi reabilitata, cel putin asa indica estimarile pentru acest an: o crestere a PIB-ului pe cap de locuitor cu 10,7%, la 6200 de euro.

Cresterea PIB-ului pe cap de locuitor cu 10,7%, la 6.200 de euro asigura fundamente favorabile pentru o "reasezare in sens pozitiv" a Bursei de Valori Bucuresti, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "Conditiile economice din Romania sunt favorabile pentru o reasezare in sens pozitiv a Bursei de Valori Bucuresti, in conditiile in care PIB-ul pe locuitor estimat pentru 2008 va ajunge la 6.200 de euro", citeaza Romania Libera. "In 2007 valoarea PIB-ului pe locuitor a fost de 5.600 de euro, mai mult decat dublul nivelului atins in 2004, de 2.600 de euro, ceea ce denota evolutia economiei romanesti", a spus Vosganian. Un alt indicator al evolutiei pozitive a economiei este cresterea cu 27% a investitiilor in 2007, dupa ce in 2006 avansul a fost de 19,6%.

Valoarea PIB-ului atingea 5.600 euro anul trecut, o crestere de 10 procente, pana la 6.200 euro, este echivalenta unei evolutii pozitive a economiei,ceea ce poate conduce catre revigorarea Bursei de Valori Bucuresti in a doua parte a lui 2008. accelerata a PIB-ului pe cap de locuitor din ultimii trei ani, de la 2.600 euro in 2004, la 5.600 euro in 2007.

"Fata de perspectiva data acum sase luni, economia romaneasca a terminat anul 2007 cu o crestere de 6% si o dinamica a investitiilor de 27%, peste ritmul din 2006", a mai spus Vosganian, citat de Wall-Street.

El a explicat ca, in prezent, conditiile economice sunt favorabile pentru o reasezare a bursei de valori in partea a doua a anului. "Cele mai performante companii de la BVB sunt Transgaz si Electrica, iar nu de mult am adaugat la BVB sase sute de investitori la Electrica, persoanele care au primit titluri la Fondul Proprietatea. In curand, vom adauga alti patru sute de investitori pentru titlurile Transgaz", a completat Vosganian.

In aceste conditii, si responsabilii BVB incearca sa directioneze bursa pe un ax pozitiv. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incearca sa gaseasca resurse si solutii in lansarea unor noi instrumente financiare. Pentru a stimula interesul investitorilor pentru activitatea bursiera, brokerii cer reducerea comisioanelor, iar oficialii BVB vor sa prelungeasca programul de tranzactionare, informeaza Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.