Uncia de aur a atins la bursa de la New York valoarea record de 1.000 de dolari, ca urmare a cresterii pretului barilului de petrol si deprecierii dolarului. Cu toate acestea, la bursa de specialitate de la Londra (London Bullion Market), care stabileste pretul de referinta pe piata, metalul galben a ramas sub pragul de 1.000 de dolari, fiind cotat, la ora 13,00 GMT, la valoarea de 997,65 dolari uncia, relateaza BBC News.

Temerile legate de intrarea in recesiune a economiei SUA si asteptarile ca Rezerva Federala americana (Fed) va continua reducerea ratei dobanzii de politica monetara pentru a sustine economia exercita presiuni in sensul deprecierii asupra dolarului, in timp ce sustin trendul ascendent al pretului aurului si petrolului, ca instrumente alternative de investitie.

Deprecierea dolarului determina marfurile exprimate in moneda americana sa fie mai ieftine pentru investitorii in alte valute. Preturile la aur si petrol au urcat cu 19%, respectiv cu 15% de la inceputul acestui an.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.