Ritmul de crestere a productivitatii muncii la nivelul intregii economii (17,8%) a fost depasit pentru prima data de cel al castigului salarial (22,6%) in 2007, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Datele INS arata ca intre 2002 si 2006, productivitatea muncii a sporit mai repoede decat salariile, raportat la nivelurile inregistrate in anii anteriori.

Daca rapoartarea se face la o perioada mai mare de timp, respectiv daca baza de calcul este nivelul atins in 2002, datele Statisticii arata, insa, ca ritmul de crestere a productivitatii muncii la nivelul intregii economii l-a depasit pe cel al castigului salarial in toata perioada 2002 - 2007.

INS a inceput din acest an sa calculeze productivitatea muncii pe persoana la nivelul intregii economii, nu numai in functie de sectorul industrial, ca pana acum, iar datele afisate de institut.

Consumul populatiei a contribuit cel mai mult (8%) la cresterea produsului intern brut al Romaniei in 2007, din punct de vedere al utilizarii acestuia, atat ca urmare a ponderii mari de 77% pe care o detine in utilizarea PIB, cat si pe seama majorarii volumului acesteia, arata datele Statisticii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.