Moneda nationala s-a apreciat de dimineata de la 3,7284 la 3,6980 lei/euro, iar la 11:20 bancile cumparau un euro cu 3,7010 lei si il vindeau cu 3,7060 lei.

"Aprecierea leului a venit si intr-un context regional, in care si celelalte monede emergente s-au apreciat pentru ca piata ia in considerare o viitoare scadere a dobanzii de politica monetara a bancii centrale americane, Federal Reserve, in conditiile in care bursele americane au scazut puternic trei zile consecutiv", a declarat Georgiana Constantinescu, analist Credit Europe Bank, potrivit NewsIn.

"In plus, datele pozitive anuntate marti despre deficitul comercial al Romaniei din februarie si a celor in limitele asteptarilor despre inflatie au contribuit, de asemenea, la aprecierea leului", a adaugat Georgiana Constantinescu.

Exporturile au insumat, in ianuarie, 2,42 miliarde euro, iar importurile, 3,84 milioane euro, ceea ce a dus la un deficit comercial de 1,41 miliarde euro, cu 2,8% mai mare decat cel inregistrat in prima luna din 2007, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cat priveste inflatia, preturile de consum au crescut, in februarie, cu 0,7% fata de luna anterioara, iar fata de anul anterior cu 7,97%.