Compania Remantec in parteneriat cu Vanguard si www.trademaster.ro si World Trade Center Bucureti au vrut cu ocazia acestui eveniment sa vina atat în sprijinul investitorilor la bursa cat si al tinerilor care doresc sa invete sa fie Investitor/Trader sau consultant financiar, propunand seminarul interactiv "Trading for A Living", in vederea intelegerii si perfectionarii metodelor de investitii la bursa. Sansele romanilor sunt tot mai mari, intr-un context in care piata romaneasca de brokeraj s-a maturizat, existand in Romania companii de brokeraj s-a maturizat, existand in Romania companii de brokeraj ce ofera toate instrumentele necesare pentru ca , printr-o simpla conexiune la internet sa se poata tranzactiona live pe cele mai importante piete ale lumii.

Primul seminar pentru meseria de Trader din Romania i-a avut ca speakeri pe James Hughes , Florian Zgunea si Mark Foulger. Primul este Market Analyst la una din cele mai mari companii de brokeraj din Anglia, apropierea sa de pietele financiare l-a facut sa devina unul din cei mai importanti analisti din Anglia.

Florian Zgunea , economist, originar din Romania, lucreaza la o companie de consultanta germana. Florian este un trader activ si a lucrat cu numeroase Institutii Financiare in Germania, Anglia , Dubai, SUA si Romania. Are o experienta vasta in platforme de tranzactionare si diverse instrumente financiare incluzand FOREX, CFD-uri, si alte instrumente derivate.

Mark Foulger activeaza ca Business Analyst in cadrul unei importante comanii londoneze de brokeraj, are o experienta larga si variata in pietele financiare. A lucrat cu o baca mare de investitii in New York. Mark are o intelegere profunda si unica privind functionarea pietelor.

Printre temele abordate in cadrul seminarului desfasurat pe parcursul a 10 ore s-au aflat: prezentarea pietei financiare globale cu toate avantajele si dezavantajele infiltrarii in ea ca un trader profesionist, ce trebuie sa stii si sa faci pentru a deveni profesionist, cum poti lua decizii bune asumandu-ti un management al riscului. De asemeni invitatii au dat indicatii si despre folosirea hedgingul pentru a te proteja de fluctuatiile puternice ale preturilor de pe piata (inclusiv cum te poate ajuta hedgingul sa eviti riscurile asociate aprecierii EURO (sau USD) fata de RON ) si despre profit scos din pietele volatile .

Organizatorii au perceput o taxa de paticipare de 139 Euro/persoana iar pentru studenti un pret promotional de 89 Euro/persoana, sau 2 bilete in pretul unuia. Taxa de participare acoperea participarea integrala la eveniment, materialele complete ale aseminarului, pauzele de cafea si gustari, launch-ul, traducerea (la casti) din limba engleza, discount pentru alte seminarii si o diploma de participare . In plus s-a oferit si un bonus de 100 Euro de la un sponsor la deschiderea unui cont de tranzactionare.