Directia Apele Romne Dobrogea Litoral (DADL) a demarat procedura de pregatire a licitatiilor pentru concesionarea ultimelor sectoare de plaja ramase neinchiriate in sezonul estival trecut si a celor a caror contracte au fost reziliate, ca urmare a neplatii redeventei de catre concesionari.
De ieri, caietele de sarcini pentru participarea la licitatiile ce vor fi organizate in zilele de 26, 27 si 28 martie pot fi cumparate de la sediul DADL pentru 119 lei, urmând ca ofertele sa fie depuse pâna pe 25 martie. Potrivit purtatorului de cuvânt al DADL, Catalin Anton, la licitatiile organizate la sfârsitul lunii se va incerca gasirea de pretendenti pentru noua sectoare de plaja, situate in Navodari, Eforie, Olimp, Venus, Costinesti si Mamaia. Plaja care poate ramâne neatribuita in acest sezon estival este „La Steaguri“, din Neptun, pentru care inca nu a fost publicat in „Monitorul Oficial“ Ordinul ministrului mediului prin care sa poata fi scoasa si ea la licitatie.

Dintre plajele ce vor fi scoase la licitatie la sfârsitul lunii martie, patru au fost atribuite anul tr
ecut firmelor Consal Trade SRL si C&D Trading SRL, iar contractele au fost reziliate ca urmare a neachitarii redeventei stabilite de comun acord la semnarea contractelor. Plaja „La Steaguri“ a fost atribuita tot prin licitatie firmei Eurocompany SRL, care a lasat o „gaura“ de 25.000 lei in bugetul DADL, tot prin neplata redeventei. In intervalul 2006 -2007, au fost concesionate 44 de sectoare de plaja in statiunile de pe litoral, din care anul trecut DADL a reziliat cinci sectoare. In afara de acestea, ramasesera neconcesionate alte cinci sectoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.