Cursul de referinta urcase luni la 3,7617 lei/euro, cel mai ridicat nivel de la sfarsitul lunii ianuarie pana in prezent, indicand o depreciere puternica a leului, pe fondul aversiunii fata de risc din regiune, relateaza NewsIn.

La deschiderea sedintei valutare locale, euro era cotat la 3,7265 lei, pentru ca apoi moneda europeana sa atinga varful de 3,7348 lei/euro. Dupa publicarea datelor referitoare la cresterea economica pe anul trecut, leul a castigat peste trei bani, ajungand, cu putin inaintea orei 11:00, la 3,7020 lei/euro. Dupa atingerea acestui nivel, leul a reinceput sa se deprecieze aproape constant, iar la 14:00, bancile cumparau un euro cu 3,7290 lei si il vindeau cu 3,7350 lei.

"Leul a recastigat teren in aceasta sedinta, ajungand aproape de nivelul de 3,70 lei/euro, datorita datelor pozitive despre cresterea economica in ultimul trimestru al anului trecut. Dupa aceasta apreciere, leul a revenit spre 3,73 lei/euro, dar, in cazul in care vom vedea o redresare a increderii pe piata, datorita vestilor bune despre economia Romaniei, am putea asista la coborarea cursului spre 3,65 lei/euro in urmatoarele zile", a declarat dealerul Bancii Transilvania, Ioan Birle, pentru NewsIn.