Unii asiguratori includ in acoperirea politei extinse RCA tarile din afara Uniunii Europene, altii nu.
De la 1 august 2007, asigurarea auto de tip Carte Verde, care acopera raspunderea civila rezultata din prejudiciile cauzate in afara tarii de masinile asigurate inmatriculate in Romania, a fost inglobata in polita de asigurare RCA. Prevederea se aplica accidentelor care au loc in statele UE si Spatiul Economic European (SEE), care include Elvetia, Croatia si Andorra si este rezultatul aderarii Romaniei la “Acordul Multilateral intre Birourile Nationale ale Asiguratorilor din Statele Membre ale SEE”.


FARA CONTROALE. Intrarea in vigoare a Acordului elimina controlul documentelor de asigurare la frontierele statelor semnatare. In Romania, la plata primei de asigurare, se elibereaza atat polita RCA, cat si documentul Carte Verde. “Pentru statele care nu sunt parte a acestui acord, dar sunt membre ale sistemului international Carte Verde, practica asiguratorilor din Romania este diferita de la caz la caz”, a declarat Cristina Deju, referent de specialitate al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania. Unii asiguratori acorda acoperire in tot sistemul Carte Verde (45 de tari), in timp ce altii acorda acoperire doar in statele semnatare ale Acordului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.