Companiile care detin posturi radio-tv isi vor publica pe site-urile proprii bilanturile contabile sau link-uri care sa trimita la acestea, in asa fel incat publicul larg sa aiba acces direct la situatiile lor financiare. Propunerea a fost votata de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru a face parte din proiectul de modificare a Legii audiovizualului.
In sedinta de ieri a CNA, Ioana Avadani, director al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), a propus ca detinatorii de posturi radio si tv sa faca mai usor accesul publicului la cifrele de afaceri si profiturile acestora, publicandu-le pe site-uri sau facand trimitere directa la pagina web a Ministerului de Finante.
Propunerea a fost salutata de membrii CNA, dar primita cu rezerve de reprezentantii posturilor Pro TV, Antena 1 si Prima TV, prezenti la sedinta. Acestia din urma au respins, initial, ideea de a publica informatiile financiare, pe motiv ca au deja obligatia sa trimita aceste date Ministerului de Finante, care le publica pe propriul site.

„Este un act de transparenta. Telespectatorii au dreptul sa stie mai mult decat «Ciao, Darwin!» si teleshopping. Nici macar nu vi se cere un efort financiar, ci unul de transparenta", a replicat Ioana Avadani, sustinuta de membrii Consiliului. In urma discutiilor, s-a cazut de acord ca acest punct, referitor la transparenta financiara, sa fie notat in proiectul de modificare a legii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.