In sedinta de ieri a CNA, Ioana Avadani, director al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), a propus ca detinatorii de posturi radio si tv sa faca mai usor accesul publicului la cifrele de afaceri si profiturile acestora, publicandu-le pe site-uri sau facand trimitere directa la pagina web a Ministerului de Finante.
Propunerea a fost salutata de membrii CNA, dar primita cu rezerve de reprezentantii posturilor Pro TV, Antena 1 si Prima TV, prezenti la sedinta. Acestia din urma au respins, initial, ideea de a publica informatiile financiare, pe motiv ca au deja obligatia sa trimita aceste date Ministerului de Finante, care le publica pe propriul site.

„Este un act de transparenta. Telespectatorii au dreptul sa stie mai mult decat «Ciao, Darwin!» si teleshopping. Nici macar nu vi se cere un efort financiar, ci unul de transparenta", a replicat Ioana Avadani, sustinuta de membrii Consiliului. In urma discutiilor, s-a cazut de acord ca acest punct, referitor la transparenta financiara, sa fie notat in proiectul de modificare a legii.