Sindicatul Cartel Alfa incerca sa infiinteze un sindicat la fabrica Nokia din Jucu, judetul Cluj. Grigore Pop a precizat ca directorul Nokia Romania, John Guerry, l-a contactat, marti, pe liderul Cartel Afla, Bogdan Hossu, si ca au convenit, de comun acord, o intalnire la Bucuresti.

Hossu a avut o conferinta de presa la Cluj-Napoca, in cadrul careia a acuzat concernul Nokia de presiuni asupra Guvernului pentru modificarea Codului Muncii in sensul maririi numarului de ore lucrate saptamanal, pana la 60-70 de ore.

“Cei de la Nokia ne-au rugat sa nu chemam presa la intalnirea de la Bucuresti si sa nu mai dam declaratii despre solicitarea de modificare a Codului Muncii pana dupa intalnire”, a declarat Grigore Pop.

Pop a mai spus ca a incercat, in nenumarate randuri, sa ii contacteze pe cei de la Nokia, insa nu a reusit. “Este interesant faptul ca ne-au contactat ieri, dupa ce au aparut unele articole in presa. Oricum, o solutie trebuie sa gasim, depinde de vointa lor. Noi avem vointa, dar sper sa aiba si ei”, a mai precizat Cartel Alfa Cluj.

Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a afirmat, marti, ca, in cursul saptamanii vitoare, spera sa depuna la instanta documentele pentru constituirea unui sindicat. „Dupa aceea vom interveni la Nokia pentru a incepe negocierile pentru un contract colectiv care sa respecte legislatia romana”, a afirmat Pop.