Replica Romgaz. Patriciu vrea sa preia zacamintele de gaze ale Romaniei De doua zile, compania Romgaz a devenit tinta unei serii de „atacuri“ din partea lui Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol. Directorul producatorului de gaz, Jakab Alexa, sustine ca miza este chiar preluarea zacamintelor Romgaz, pe care ar dori-o presedintele grupului Rompetrol.
„Razboiul“ declaratiilor pe marginea viitorului companiei Romgaz continua, dupa ce omul de afaceri Dinu Patriciu a „atacat“ la scena deschisa, sustinand ca producatorul de gaze „este o scoica tare a economiei romanesti, care trebuie sparta“. Ieri, directorul Romgaz, Jakab Alexa, a dat o noua replica si a venit cu detalii „din casa“. El sustine ca Patriciu este interesat de depozitul de gaze Roman-Margineni, din judetul Neamt, proiect pentru care si-au aratat disponibilitatea si rusii de la Gazprom. „Eu cu domnul Patriciu am avut pana acum trei intalniri in legatura cu depozitul Roman-Margineni, de care dansul s-a aratat de mai multe ori interesat.

Am semnat un memorandum de intelegere, de confidentialitate, de un an jumatate, doi“, a decl
arat oficialul Romgaz, citat de NewsIn. Initiativa unei colaborari intre Rompetrol si Romgaz nu a avut-o insa reprezentantul companiei de stat, ci Dinu Patriciu, care a venit cu o asemenea solicitare. Mai departe, reprezentantul statului a impus anumite conditii. „Acum depinde de dansul (n.r., Dinu Patriciu) ce decizie va lua. Le-am propus o colaborare, la fel ca si companiei Gazprom, si le-am pus aceleasi conditii. Dar, desi Gazprom declara ca sunt interesati de depozitul de la Roman-Margineni, vad ca apoi o lasa mai moale. Vin si apoi pun alte conditii“, sustine Jakab. Cu toate acestea, presedintele Rompetrol a afirmat ca nu este in nici un fel interesat de Romgaz. Nici macar declaratiile sale referitoare la privatizarea licentelor companiei de gaze nu au legatura cu afacerile, fiind „doar o remarca de bun- simt“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.