Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) va schimba, din aceasta vara, modelele actuale de roviniete. Contractul pentru cele circa 10 milioane de roviniete matca-cupon va „sari“ de patru milioane de euro.
Reprezentantii CNADNR ne-au declarat ca modelul actual de rovinieta-ecuson costa aproximativ 11 centi. „Noul model de rovinieta matca-cupon costa cu circa 30-40% mai mult, respectiv intre 25 si 60 de centi. Tiparirea noilor modele de roviniete va costa in medie 40 centi/bucata. In functie de cerere vor fi tiparite, la comanda, aproximativ 10 milioane de roviniete matca-cupon. In 2006, au fost tiparite trei milioane de roviniete la pretul mediu de 16 centi“, ne-au declarat reprezentantii CNADNR. Ieri, oficialii Companiei Nationale de Autostrazi au finalizat normele metodologice pentru rovinietele matca-cupon. „Pregatim caietul de sarcini si urmeaza anuntul de intentie pentru licitatie. In luna iunie va avea loc licitatia pentru contractul de tiparire a noilor roviniete, iar la sfarsitul lunii iulie acestea vor fi puse la vanzare“, ne-au explicat oficialii CNADNR.

Tiparirea rovinietei de o zi, mai ieftina decåt cea pe un an
Potrivit reprezentantilor CNADNR, tiparirea rovinietei matca-cupon cu valabilitate de un an va fi mai scumpa decat cea cu valabilitate de o zi. „Noutatea acestor modele de roviniete matca-cupon sunt elementele de siguranta punctuale, care pot fi idenficate de angajatii CNADNR. Pentru noile modele de rovinieta vom schimba hartia. Pentru rovinietele cu valabilitate de 12 luni se foloseste o hartie mult mai rezistenta decat pentru cele cu valabilitate de una sau sapte zile“, ne-a declarat Ecaterina Munteanu, director comercial in cadrul CNADNR. Ea a precizat ca fiecare categorie de vehicul va avea rovinieta de culoare diferita. „Actuala rovinieta-ecuson are culoarea galbena.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.