Desi ar putea fi atractive, bursele subevaluate prezinta riscuri greu de gestionat.

Criza financiara a uniformizat, practic, riscul pe pietele de capital din intreaga lume. Scaderile mai temperate inregistrate de unii indici bursieri, comparativ cu deprecierile resimtite de piata romaneasca, ar putea reorienta, insa, o parte din investitorii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) catre plasamentele pe alte piete.

Principalul risc la care se expun cei care aleg calea burselor subevaluate este reprezentat de accesul dificil la informatiile necesare, spun analistii din piata autohtona de capital. "Investitorii trebuie sa fie foarte atenti, pentru ca intra pe burse mai putin familiare, iar gradul de informare este mult mai scazut. Apoi trebuie sa tina cont de multiplii pietelor si de perspectivele economice ale tarilor respective.

Orice profit mare presupune, totodata, si un risc la fel de mare", subliniaza Florin Ilie, seful Departamentului piete de capital din cadrul ING Bank. La randul sau, Paul Brendea, analist in cadrul Prime Transaction, considera ca dificultatea apare la nivelul informatiilor.

"Este mult mai usor sa cunosti bine toate companiile mari din Romania listate la BVB, comparativ cu efortul de a face profilul companiilor mari din Ungaria, Germania, Suedia, Polonia, Olanda sau de pe bursele mai mici. In plus, controlul informatiilor e mult mai dificil pentru investitorul care activeaza pe mai multe piete", sustine Brendea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.