Una dintre persoanele implicate in frauda de opt milioane de lei (peste 2,2 milioane de euro) de la BRD Craiova, Doru Meosu, cunoscut membru al lumii interlope din Timisoara, intentiona sa plece in Panama, dupa ce ar fi scos toti banii din cont, afirma surse judiciare, citate de Mediafax. Surse apropiate anchetei Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Timisoara afirma ca Doru Meosu intentiona sa plece in Panama imediat dupa ce ar fi fost scosi toti banii din cont. Informatia a fost obtinuta dupa ce anchetatorii, cu sprijinul SRI, au supravegheat convorbirile telefonice ale lui Meosu, imediat dupa ce acesta a scos din banca 1,5 milioane de lei.

Seful DIICOT Timisoara, procurorul-sef Mircea Andres, a declarat ca frauda a fost sesizata de un ofiter de securitate al BRD Timisoara.

“A parut suspect ca, la cateva minute de la efectuarea tranzactiei, Meosu s-a prezentat la sediul bancii din Timisoara si a cerut sa scoata toti banii din cont. A fost momentul in care ofiterul de securitate al bancii a sesizat frauda. Intre timp, la Craiov,a firma (CEZ Distributie Craiova - n.r.) din conturile careia s-au luat banii punea intrebari bancii cu privire la transferul de care nu se stia nimic”, a spus Andres. Potrivit anchetatorilor, Meosu a reusit sa scoata din cont 1,5 milioane de lei, bani despre care acesta sustine ca ar fi fost dati unei alte persoane, probabil omul de legatura intre acesta si angajata BRD Craiova, Mihaela Rosana Bitu, cea care efectuat transferul banilor.
“El sustine ca l-a contactat o terta persoana, care i-a propus sa-i ofere 30.000 de euro daca deschide un cont la BRD pe numele lui, in care vor intra 20 de milioane si daca scoate acesti bani imediat”, declara o sursa apropiata anchetei.

Procurorii DIICOT Timisoara au reusit sa stabileasca si modul in care a avut loc frauda. “Vineri dimineata, functionara bancii din Craiova, aflata in concediu, a venit la banca. Aceasta era angajata ca supervizor, avand drept de acces in computerele operatoarelor bancii. A spus ca vrea sa-si verifice posta electronica si a cerut unei colege sa stea la calculatorul ei. Interesant este ca s-a asezat la singurul computer din sediu care nu era in raza de vizibilitate a camerelor video. A transferat cele patru milioane din contul firmei CEZ Distributie Craiova in doua conturi. Unul la Timisoara, deschis cu o zi inainte de un cunoscut cap al lumii interlope locale (n.r. ­ Doru Meosu) si al doilea deschis la Bucuresti de un cetatean turc”, a spus procurorul-sef Mircea Andres.

Procurorii DIICOT Timis continua ancheta in acest caz, incercand sa stabileasca daca mai sunt si alte persoane implicate in operatiune, precum si traseul banilor sustrasi.

Angajata BDR Craiova, Mihaela Rosana Bitu, neaga implicarea in aceasta frauda, dar anchetatorii spun ca mai multi functionari ai bancii sunt deja martori in dosar si au precizat ca la momentul efectuarii tranzactiei femeia opera computerul. Pana la afarsitul saptamanii se va realiza o expertiza informatica ce ar putea aduce probe noi privind modul in care s-a realizat tranzactia. Pentru recuperarea celor 1,5 milioane de lei scoase de Doru Meosu din cont, anchetatorii au pus sechestru pe bunurile persoanelor arestate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.