Ford crede ca va primi in aceasta luna acceptul Comisiei Europene pentru preluarea Automobile Craiova.
Cu toate acestea, John Fleming, directorul diviziei din Europa a constructorului american, a anun­tat ca exista frustrari legate de investigatia Uniunii Europene, care, daca va mai continua mult timp, ar putea duce la amanarea planurilor Ford pana in 2009.

Compania americana a semnat contractul cu autoritatile ro­mane in septembrie 2007. Ford trebuia sa preia 72,4% din actiunile Au­tomobile Craiova pentru 57 de mi­lioane de euro. In acelasi timp, pro­ducatorul s-a angajat sa faca in­ves­titii directe de 675 milioane de euro si sa creasca numarul de sa­la­ria­ti cu 30.000, astfel incat la nivelul anului 2010 sa existe o productie minima de 300.000 de masini pe an. In luna octombrie 2007, CE a deschis o investigatie in privinta unui posibil ajutor de stat acordat pro­du­cat­o­ru­lui american in procesul de priva­tiz­are. Mai concret, se sus­pecteaza ca impunerea con­di­tiilor de productie minima si de investitii ar fi dus la subevaluarea companiei la momentul semnarii contractului de privatizare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.