BCR, UniCredit, Volksbank, Piraeus, Bancpost si OTP sint bancile care dau credite si romanilor angajati in strainatate
Cele doua milioane de romani care lucreaza legal peste hotare se pot gindi la un credit de locuinta contractat de la o banca din Romania. Mai multe banci din Romania ofera aceasta posibilitate, insa in conditii diferite. In orice caz, vechimea minima la locul de munca din strainatate este de un an, iar la ultimul loc de munca - de sase luni. Cu exceptia Piraeus Bank, majoritatea bancilor iau in considerare in totalitate veniturile solicitantului.

In plus fata de conditiile impuse rezidentilor, muncitorii romani din strainatate trebuie sa aduca la banca o serie de documente. Cele mai importante sint scrisoarea de recomandare de la angajatorul strain, permisul de sedere si o declaratie de venit depusa la organele fiscale din tara respectiva. Alpha Bank poate fi o optiune interesanta, insa banca solicita si un certificat de asigurari sociale emis de autoritatile din tara de provenienta a veniturilor.

Piraeus Bank ia in considerare doar 80% din veniturile obtinute peste granita. Un plus important il reprezinta un cont deschis la Piraeus in care solicitantul sa isi primeasca lunar veniturile obtinute. Ultimul contract de munca va trebui sa fie tradus de catre un traducator autorizat cu legalizarea semnaturii acestuia. De asemenea, va trebui prezentat un document emis de angajator/organism autorizat in forma autentica, tradus de catre un traducator autorizat cu legalizarea semnaturii acestuia si apostilat/supralegalizat de catre autoritatile competente conform legilor in vigoare. In cazul in care venitul specificat este anual, venitul lunar se va determina ca suma a veniturilor obtinute in decursul anului conform documentelor prezentate impartit la 12 luni. Contractele de munca pe perioada determinata trebuie sa aiba o data de expirare posterioara datei de maturitate a imprumutului, potrivit www.finzoom.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.