O data cu metalele, si pretul barilului de titei a crescut pe pietele internationale. Titeiul a ajuns la 91,56 dolari pe baril, cresterea fiind determinata tot de asteptata reducere a dobanzii de catre Fed.

Aurul a atins marti, 29 ianuarie, un maxim istoric de 933,90 dolari pe uncie la Bursa din New York, cotatiile crescand ca urmare a asteptarii survenite in piata ca Federal Reserves, banca centrala americana, va mai reduce inca o data dobanda de referinta in cursul acestei saptamani.

Platina a atins 1.735 dolari pe uncie, dupa ce ordinele de cumparare au sosit intr-un ritm accelerat, ca urmare a faptului ca operatiunile de minerit din Africa de Sud au fost oprite din cauza lipsei de energie electrica.

Ulterior, cotatia la platina a scazut ca urmare a vinderii de catre investitori a cantitatilor cumparate, pentru a-si marca profitul. "Piata asteapta datele economice ale Statelor Unite ale Americii si rezultatele intalnirii de la sediul Fed Aurul a urcat 75 de dolari in doar sase zile, deci n-ar fi surprinzator sa vedem o perioada de consolidare ori o alta scurta corectie", a precizat un analist intervievat de Reuters.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.