Taxa auto poate fi restituita numai daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva, considera directorul adjunct pentru impozite si taxe din Ministerul Finantelor, Mihail Hura.
"Taxa a fost perceputa potrivit prevederilor Codului Fiscal in vigoare si nu se restituie. Este adevarat ca oricarei persoane i se asigura accesul liber la justitie. Daca cetateanul parcurge toti pasii pana la recurs si exista hotarare definitiva judecatoreasca, nici Hura, nici Vosganian nu au cum sa se opuna unei hotarari judecatoresti definitive, deci se va restitui", a explicat Hura pentru BBC.

El a aratat ca veniturile din aceasta taxa au fost incasate in temeiul unei legi care nu a fost contestata la Curtea Constitutionala si care este aprobata de Parlamentul Romaniei. "Omul poate sa conteste inclusiv taxa de proprietate asupra unui autoturism. Are dreptul sa mearga in justitie, justitia se pronunta", a mai spus Hura. Cat priveste cetateanul din Arad care a dat in judecata Ministerul Finantelor in problema taxei auto de prima inmatriculare, oficialul Ministerului Finantelor a mentionat ca respectiva persoana a avut castig de cauza la judecatoria din Arad.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.