"Lansarea va avea loc in luna februarie, iar tragerea in luna martie", a afirmat Vasilescu. In perioada premergatoare lansarii de euroobligatiuni, oficiali ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si ai Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) vor efectua deplasari in mai multe state, pentru a promova emisiunea de titluri lansata de Romania. Consilierul guvernatorului BNR a aratat ca acest program de promovare a inceput deja, viceguvernatorii bancii centrale, Eugen Dijmarescu si Cristian Popa, alaturi de specialisti din MEF sustinand prezentari la Viena.

Turneul de prezentare va dura aproximativ 2-3 saptamani. Principala destinatie a banilor atrasi prin emisiunea de euroobligatiuni o reprezinta acoperirea unui alt credit extern, in valoare de 600 de milioane de euro, care ajunge la scadenta la mijlocului anului.

La sfarsitul lunii decembrie 2007, MEF a selectat bancile UBS, Credit Suisse First Boston si EFG Eurobank ca intermediari ai emisiunii de obligatiuni pe pietele internationale.
Bancile castigatoare au acceptat un comision de 0,04% din valoarea emisiunii, oferind, de asemenea, unele dintre cele mai bune randamente.